CHILLI CON CARNE s kořeněným jogurtem a avokádo-rajčatovým dipem (hovězí krk)

příprava 45 min / dušení 1 1/2 hod / pro 4 osoby¨

  • 1 kg hovězího krku
  • olivový olej
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 papričky Jalapeňo
  • 2 lžíce rajčatového pyré
  • 2 lžíce kečupu
  • 200 ml coly
  • 330 ml sladového piva
  • 600 g rajčat z konzervy
  • 1 l hovězího vývaru
  • 1 zelená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 500 g fazolí z konzervy
  • 1/2 svazečku koriandru

Dip

  • 2 měkká avokáda
  • 1 sušené rajče
  • 1/2 citronu
  • kajenský pepř

Jogurt

  • 50 g řeckého jogurtu
  • špetka kořenící směsi Ras el-Hanout
  • lžička citronové šťávy

Maso nakrájíme na 1 cm kostičky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji ve větším kastrolu. Cibuli a česnek pokrájíme, nasekáme papričky a přidáme k masu. Následně přidáme rajčatové pyré a kečup. Zalijeme colou a pivem a zredukujeme na polovinu.

Vložíme rajčata a zalijeme hovězím vývarem. Kastrol přikryjeme pečícím papírem a vše lehce vaříme cca 1 hodinu. Přidáme pokrájené papriky a dusíme dalších 15 minut. Vložíme fazole, chvíli povaříme a stáhneme kastrol z plotny. Posypeme nasekaným koriandrem. 

Dip

Lžící vydlabeme dužinu z avocada, přidáme nasekané sušené rajče a šťávu z citronu, smícháme s olejem a vidličkou dobře promísíme, dochutíme kajenským pepřem a solí.

Jogurt dochutíme kořením a špetkou citronové šťávy.

Můžeme podávat s tortillami.

Chilli con Carne chutná ještě lépe následující den.

Zdroj: Steffen Kimmig - Die Kanze Kuh

Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota January February March April May June July August September October November December