Filtrovat podle

Cena

  • 228,00 Kč - 1 184,00 Kč

Hovězí maso

HOVĚZÍ MASO OD FARMÁŘE - Co znamená bio hovězí maso?

Zvířata chovaná v systému bio podléhají nejpřísnějším požadavkům na kvalitu, která s chovem tzv. "konvenčním", nemá vůbec nic společného. Zvířata se  musí narodit v systému bio, mohou být krmena výhradně bio produkty (už osivo, než přijde do půdy na biostatku, musí být bio), půda nesmí být hnojena chemicky (naopak, pouze kejdou a hnojem) a v neposlední řadě chov podléhá systému "welfare", tzn. zvířata musí mít zajištěný výběh či pastvu a případné léčení zvířete probíhá ve střeženém režimu. Ekologický farmář si musí zvyknout na pravidelné mimořádně přísné kontroly několikrát ročně.

Ke svým zvířatům přistupujeme s velkým respektem. Když už je zvíře vykrmeno a poraženo (ekologicky), snažíme se stejně jako tomu bylo kdysi na venkově, zvíře zpracovat do posledního kousku. Od krku k ocasu, od zádě po nohy. 

Hovězí maso patří mezi dražší. Proč tomu tak je? Zvíře žije cca 2 roky, aby vyrostlo do porážkové váhy, což je při zachování výše uvedených ukazatelů dlouhá doba. Stojí za to si připlatit za hovězí maso od farmáře - jsme to, co jíme. Navíc bio hovězí maso, jak dokázaly výzkumy, obsahuje ohromné množství vitamínů, minerálů a dalších látek potřebných pro naše tělo stejně jako např. zdravých omega mastných kyselin (více než např. lososi z velkochovů).

Na naší ekofarmě porážíme výhradně skot plemene CHAROLAIS, a to býky ve věku cca 24 měsíců. Toto plemeno, původem z Francie, bylo vyšlechtěno pro jeho úžasnou zmasilost a nepřekonatelnou jemnou chuť hovězího masa s ideálním podílem tuku. Naše plemenná zvířata jsme dovezli přímo z Francie a pocházejí z nejlepších tamních chovů.

Naše hovězí maso zraje v chladicím boxu ve visu 12 dní, na objednávku lze připravit i hovězí maso stařené - v lednici DRY AGER DX-1000, celosvětové jedničce na speciální suché dozrávání masa. Maso zraje ideálně s kostí při konstantní vlhkosti kolem 85 % a teplotě 2 ° C. Přesný elektronický řídící systém DRY AGER® zajišťuje  regulaci teploty, kterou lze nastavit přesně na 0,1 ° C. Úbytek hmotnosti v DRY AGER® je velmi malý. Hovězí maso tak (na kostech) ztrácí po 4 týdnech pouze cca. 7-8 % a po 6 týdnech pouze cca. 12 % objemu.

Oblíbenost jednotlivých částí zvířete, stejně tak jejich názvy a receptury se liší nejen co do světadílů, ale i v rámci jednotlivých zemí. Je velmi zajímavé zjistit, že v USA patří mezi nejoblíbenější části zadní hovězí, zatímco ve Vídni vždy "frčel" Tafelspitz - hovězí špička a v Bavorsku třeba Buergermeisterstueck (trojúhelníkový řez hovězího masa ze spodní svíčkové). Dnes je tak jednoduché najít si recepty na youtube či jinde na internetu a zkusit nové receptury!  Abychom dosáhli dokonalé chuti, kterou si dokonalé  maso zaslouží, je však třeba často určité zručnosti a zkušeností. Ten proces však rozhodně za to stojí!

Je zde 40 položek

Zobrazení 1-40 z 40 položek

Aktivní filtry