Pikantní pomazánka z vařeného hovězího masa
doba přípravy 20 min, odležet 2-3 hodiny
- 400 g vařeného hovězího masa
- 4 malé kyselé okurky
- pepř, sůl
- 1-3 chilli papričky (lze vynechat, pokud děláme pro děti)
- 1 střední červená cibule
- 2 vařená vajíčka
- 4 lžíce kečupu
- 4 lžíce majonézy (domácí majonéza z 1 vajíčka: 1 žloutek, lžička hořčice, promícháme, při stálém hnětení po tenkém praménku přiléváme kvalitní olivový olej)
- 6 plátků (domácího žitného nebo špaldového) chleba, 2 stroužky česneku, 30 g másla
Maso pokrájíme na malé kousky, smícháme s drobně pokrájenými okurkami, na kostičky pokrájenou cibulí a nasekanými vařenými vajíčky. Přidáme drcené chilli papričky. Kečup a majonézu smícháme a promícháme s masovou hmotou. Necháme 3 hodiny odležet.
Před podáváním necháme zteplat na pokojovou teplotu tak, aby se nedávalo studené na teplé topinky.
Podáváme s chlebovými topinkami opečenými na másle a potřenými česnekem.