Pikantní pomazánka z vařeného hovězího masa

doba přípravy 20 min, odležet 2-3 hodiny

  • 400 g vařeného hovězího masa
  • 4 malé kyselé okurky
  • pepř, sůl
  • 1-3 chilli papričky (lze vynechat, pokud děláme pro děti)
  • 1 střední červená cibule
  • 2 vařená vajíčka
  • 4 lžíce kečupu
  • 4 lžíce majonézy (domácí majonéza z 1 vajíčka: 1 žloutek, lžička hořčice, promícháme, při stálém hnětení po tenkém praménku přiléváme kvalitní olivový olej)
  • 6 plátků (domácího žitného nebo špaldového) chleba, 2 stroužky česneku, 30 g másla

Maso pokrájíme na malé kousky, smícháme s drobně pokrájenými okurkami, na kostičky pokrájenou cibulí a nasekanými vařenými vajíčky. Přidáme drcené chilli papričky.  Kečup a majonézu smícháme a promícháme s masovou hmotou. Necháme 3 hodiny odležet.

Před podáváním necháme zteplat na pokojovou teplotu tak, aby se nedávalo studené na teplé topinky.

Podáváme s chlebovými topinkami opečenými na másle a potřenými česnekem.

Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota January February March April May June July August September October November December