HOVĚZÍ ROLÁDKY - VRCHNÍ ŠÁL

pro 4 osoby    doba přípravy: vaření 1 hod 20 min, celkem 1 hod 50 min

rolády:

8 tenkých plátků vrchního šálu (po 75 g)

1 lžíce hořčice

sůl, pepř

16 tenkých plátků špeku

1/2 cibule pokrájené na proužky

1/2 karotky pokrájené na proužky

4 malé kyselé okurky rozpůlené

trošku oleje

omáčka:

1/4 pokrájené cibule

1/2 pokrájené mrkve

1/4 pokrájeného celeru

2 lžíce rajčatového pyré

1/8 l balzamikového octa

1 bobkový list

8 párátek

Plátky masa jemně naklepeme dotenka, potřeme lehce hořčicí, opepříme a osolíme. Poklademe špekem, mrkví , cibulí a okurkou, pevně srolujeme a zpevníme párátkem.  Roládky silně opečeme v pekáči na troše oleje a vyjmeme.

Ve stejném pekáči opečeme zeleninu, přidáme pyré a když se lehce přichytí ke dnu, podlijeme troškou balzamikového octa, aby se usazenina uvolnila. Podlijeme 2 l vody, přidáme bobkový list a vložíme rolády. Vaříme cca 1 1/4 hodiny. Když jsou rolády měkké, vyjmeme je z omáčky a servírujeme.

Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota January February March April May June July August September October November December