HOVĚZÍ ROLÁDKY - VRCHNÍ ŠÁL
pro 4 osoby doba přípravy: vaření 1 hod 20 min, celkem 1 hod 50 min
rolády:
8 tenkých plátků vrchního šálu (po 75 g)
1 lžíce hořčice
sůl, pepř
16 tenkých plátků špeku
1/2 cibule pokrájené na proužky
1/2 karotky pokrájené na proužky
4 malé kyselé okurky rozpůlené
trošku oleje
omáčka:
1/4 pokrájené cibule
1/2 pokrájené mrkve
1/4 pokrájeného celeru
2 lžíce rajčatového pyré
1/8 l balzamikového octa
1 bobkový list
8 párátek
Plátky masa jemně naklepeme dotenka, potřeme lehce hořčicí, opepříme a osolíme. Poklademe špekem, mrkví , cibulí a okurkou, pevně srolujeme a zpevníme párátkem. Roládky silně opečeme v pekáči na troše oleje a vyjmeme.
Ve stejném pekáči opečeme zeleninu, přidáme pyré a když se lehce přichytí ke dnu, podlijeme troškou balzamikového octa, aby se usazenina uvolnila. Podlijeme 2 l vody, přidáme bobkový list a vložíme rolády. Vaříme cca 1 1/4 hodiny. Když jsou rolády měkké, vyjmeme je z omáčky a servírujeme.