GULÁŠOVÁ POLÉVKA

pro 4-6 osob

600 g na malé kostky nakrájeného hovězího masa (ramínko, prsa, žebra, krk...)

4 cibule

1-2 větší stroužky česneku

300 g moučných brambor

jedna červená a jedna žlutá paprika

2 lžíce rajčatového protlaku 

2 lžíce sladké papriky

250 ml silného červeného vína

1-2 lžíce mouky

1,2 l hovězího vývaru

1 chilli paprička

sůl, pepř

1/2 tlučeného kmínu

kůra z jednoho bio citronu

trocha oleje 

Očistíme cibule, česnek a brambory oškrábeme, očistíme papriky a vše pokrájíme na kostičky. Do kastrolu dáme olej a při vysoké teplotě na něm opečeme kousky masa. 

Přidáme cibuli a podusíme, přisypeme pokrájené papriky a plátky česneku a sladkou papriku . Necháme přismažit ke dnu a lehce podlijeme vínem. Provaříme a opakujeme dvakrát až třikrát, až co vznikne krásná tmavá barva. Zaprášíme moukou a lehce zasmahneme. Za stálého míchání pomalu přilijeme vývar. Vložíme chilli papričku a kostičky brambor. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a citronovou kůru. Vaříme 1-1,5 hodiny, až je maso měkké. Dochutíme.

Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota January February March April May June July August September October November December